• Bespaar vele euro's
  • Topkwaliteit en vele decors
  • Beste prijs van Vlaanderen
  • Ook montage in Nederland
  • Traprenovatie met leer

CPL Traprenovatie

CPL / HPL Trapbekleding

Bij diamondstairs  zijn de mogelijkheden eindeloos. Enorm veel decors,  kleuren en materialen zijn beschikbaar om zo de trap van uw dromen te realiseren. Buiten de vele kleuren die we aanbieden, kan uw trap bekleed worden met verschillende materialen. CPL / HPL bekleding is de meest voorkomende trapbekleding. En dat heeft alles met de grote voordelen van dit product te maken.

 

Wat is CPL/ HPL?

Zowel HPL als CPL is opgebouwd uit een keiharde kunststof onderlaag met daarop een drager. Denk hierbij aan een prachtige natuur trouwe print. Of bijv. ‘beton look’. De kunststof laag is bevestigd op een HDF (doorontwikkeld MDF, veel harder) plaat wat het geheel compleet maakt. Het resultaat, een bijna onverwoestbare traptrede die zo goed als onderhoudsvrij is.

 

Wat is het verschil tussen CPL en HPL?

Eigenlijk is er niet zoveel verschil tussen CPL en HPL. CPL staat voor “Continues Pressure Laminate” en wordt op rol gefabriceerd. Vaak met MDF onderplaat kan dit op grote schaal geproduceerd worden. De prijs is daarom aantrekkelijker, terwijl de kwaliteit marginaal minder is dan HPL.

HPL (High Pressure Laminate) wordt onder hoge druk gelamineerd. Dit is bewerkelijker maar bevordert de kwaliteit, zeker in combinatie met een HDF onderplaat. Het is dus met name de bewerking en de keuze van onderplaat wat het verschil maakt.

 

Al onze producten CPL HPL PVC en Vinyl zijn met anti slip verwerkt in de toplaag