• Bespaar vele euro's
  • Topkwaliteit en vele decors
  • Beste prijs van Vlaanderen
  • Ook montage in Nederland
  • Traprenovatie met leer

Waarom is er een groot prijsverschil tussen traprenovatie bedrijven?

Vaak vinden wij het raar dat er een groot prijsverschil zit tussen het ene en het andere traprenovatie bedrijf. Toch is het eenvoudig uit te leggen. De grootste traprenovatiebedrijven zijn veelvoudig te zien in de landelijke tv programma's en op grote dure bouw/interieur beurzen. Al deze kosten moeten worden betaald en u snap wel dat dit de kopende klant zal zijn. Traprenovatie is enkel gewoon een nieuw jasje geven aan de oude trap om de trap daarna weer veilig te kunnen belopen. Natuurlijk is het uiterlijk van de trap ook belangrijk.

Het systeem

trap met tapijt bekleden

Wat is nu het verschil tussen renoveren en bekleden van de trap? Bij het gebruik van vloerbedekking, PVC, of vinyl, we noemen dit zachte vloerbedekkingen, spreken we over bekleden van de trap. Een monteur snijdt met een mes de treden op maat en plakt deze op de trap vast. PVC en vinyl worden vaak afgewerkt met een profiel aan de voorzijde. Verschillende traprenovatie bedrijven zien dit ook als renoveren maar wij blijven het zien als bekleden van de trap. Bij het bekleden een trap moeten alle oude lijmresten verwijdert zijn om niet door de nieuwe bekleding zichtbaar te zijn. Ook uitgesleten treden zullen opgevuld moeten dit zichtbaar en voelbaar blijft bij nieuwe bekleding. Daarom zien wij bekleden niet als renoveren.

 

Traprenovatie producten

Traprenovatie producten zijn gemaakt  van een hard materiaal zoals laminaat, of hout. Door de trap te voorzien van deze producten kan je de meeste oude lijmresten laten zitten. Ook volledig uitgesleten traptreden kunnen bekleed worden met harde bekleding zoals laminaat of hout. 

Ook deze producten zoals hout of laminaat hebben weer een onderverdeling. Zo je kunt ervoor kiezen om je trap met laminaat vloerdelen te bekleden, welke we normaal op de vloer plaatsen. We zagen de planken op maat, en vervolgens werken we de voorzijde af met een aluminium overgangsprofiel, trapprofiel. Dit kis natuurlijk ook mogelijk met houten vloerdelen. Bij houten vloerdelen hebben wij de mogelijkheid de voorzijde af te werken met een massief houten trapneus die we doormiddel van een veerverbinding vast maken aan het paneel

Wat voor ons nog steeds de voorkeur heeft zijn de echte officiële overzettreden, deze zijn van laminaat, massief hout, pvc of vinyl. Door de fabrikant zijn ze al voorzien van een vaste voorzijde, het zogenaamde postforming. Deze overzettreden zijn uit een geheel gemaakt. Hierdoor heeft u geen last van kieren, losse strips of rubbers. Het renoveren met overzettreden geeft een perfect eindresultaat.

overzettreden

Verschil in kwaliteit

Verdiepen we ons nu in het gedeelte overzettreden van laminaat. Er zit een groot kwaliteitsverschil in laminaat overzettreden. Wij hebben deze ingedeeld in A,B en C kwaliteit. A staat voor topkwaliteit en C voor de minste kwaliteit. Het verschil tussen deze kwaliteiten zijn zo op het blote oog niet direct zichtbaar, maar is wel aanwezig. Al zijn ze niet zichtbaar deze kenmerken hebben wel veel invloed op de kwaliteit, veiligheid en levensduur van uw traprenovatie.

Een traprenovatie product van laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen, zo beginnen we aan de achterzijde, onderkant met een tegenzet. Deze tegenzet zorgt voor extra stabiliteit van de overzet trede, bij een C-kwaliteit is deze tegenzet totaal niet aanwezig.  Hierop zit een drager, een zogenaamde tussenlaag. Deze laag is bij een B- en C-kwaliteit van MDF, en bij een A-kwaliteit van HDF. Een HDF-drager is harder en minder gevoelig voor deuken. Ook zit er tussen een A-, B-, en C-kwaliteit dikte verschil in de drager van zo’n 5 mm tot 11 mm dikte 

Als laatste laag is er dan de toplaag, ook deze laag bestaat uit verschillende onderdelen, zo is er een fotoprint, het decor van de laminaat, met daarover een harde melamine laag. Een structuur laag, en een antislip laag. Hoe minder de kwaliteit is van de overzet trede hoe minder de antislip laag op de toplaag is. Deze antislip laag wordt aangegeven met een zogenaamd R-getal. Waarbij R1 voor geen antislip laag staat, en een R10 voor een zeer hoge antislip laag. 

A kwaliteit tegen C kwaliteit prijzen

Inderdaad Diamonstairs plaatst A kwaliteit voor C kwaliteit prijzen.  Waarom kunnen wij deze lage prijzen aanbieden

  • Diamondstairs koopt rechtstreeks bij de grootste fabrieken in geheel europa en kan door de hoeveelheid grote kortingen bekomen.
  • Diamondstairs huurt eigen productie capaciteit in de fabrieken om exclusieve decors te kunnen aanbieden.
  • Diamondstairs heeft geen grote dure kantoren maar beheerst hun kosten.
  • Diamondstairs heeft geen grote dure toonzalen of mobiele showrooms.
  • Diamondstairs ziet u niet op de tv of dure vakbeurzen.
  • Diamondstairs werkt met regionale monteurs die niet veel moeten verplaatsen en de regio goed kennen.

 

Door deze kosten te besparen kunnen wij de beste traprenovatie aan de laagste prijs aanbieden. Wij leveren niet in op de kwaliteit of de service maar enkel op onnodige kosten

Ook beschikbaar voor DHZ en vakman

Ons gehele ruime assortiment is ook beschikbaar als dhz pakket of losse materialen. Wij leveren aan de klusser en ook aan de vakman. Dat alles tegen de beste prijzen. Diamondstairs heeft het grootste assortiment overzettreden van de gehele Benelux. Diamondstairs de beste keuze op traprenovatie gebied